Bildspråk

Val av motiv, ljussättning, perspektiv, bildbehandling och bildkvalitet.

De flesta företag använder fotografier eller andra bilder i sitt kommunikationsmaterial. Det är ett kraftfullt verktyg i visuell kommunikation. Ett företag som är aktivt i sociala medier använder både foto och film. Åter igen är det fördelaktigt att vara konsekvent och karaktäristisk för att särskilja företaget från konkurrenter. Då ökar chansen för att kunder känner igen bildmaterialet.

Möjligheterna att sticka ut och skapa ett unikt och karaktäristiskt bildspråk är stora.

Motiv och miljö

Det allra viktigaste är såklart vad vi riktar kameran mot. Med rätt motiv i relevant kontext finns goda förutsättningar att lyckas med resten av stämningen med hjälp av vår fotograf, professionell kamerautrustning och vass bildbehandling.

Perspektiv och utsnitt

Hur motivet fotograferas är också avgörande. Kamerans vinkel och avstånd från motivet samt val av objektiv ger effekter som skapar olika känslor. Exempelvis fotograferas hamburgare ofta snett underifrån för att se mäktiga ut och bilderna i mäklarannonser är tagna med vidvinkelobjektiv för att rummen ska uppfattas som stora och luftiga.

Färg och ljus

Platsens egenskaper påverkar bilden och utomhus styr tidpunkt och vädret både riktning, färg och karaktär på ljuset. Med blixtar och reflektorer har vi större möjligheter att bestämma själva. I en studio får vi full kontroll men kan tappa spännande variation och liv.

Bildbehandling, filter och brus

När fotograferingen är klar börjar efterbehandling och paketering. Här kan vi jobba detaljerat med retusch eller övergripande med justeringar och filter på hela bilden. Genom att justera ljus, färg och brus på samma sätt i varje bild kan vi sätta en unik och konsekvent stämning som ökar varumärkesmedvetenheten.

Vi arbetar med Adobe Lightroom, Photoshop och VSCO

Teknisk kvalitet

Med högupplösta och skarpa bilder är det lätt att minska storlek eller krispighet. Men tvärt om är inte möjligt.

För att bilderna ska kunna användas i alla möjliga marknadsföringskanaler och skrivas ut i stora format fotograferar vi i RAW-format med de senaste professionella systemkamerorna.

Gå TillbakaKontakta oss